Want to know more?

Contact us

This Bungvilla makeover in Hutt Valley was highly commended in the 2015 TIDA Renovation awards.

advertisment

This house was renovated by Callidus architects, and was highly commended in the 2015 TIDA Renovations awards.

The clients bought the home in 2013, and wanted it for a family home. They loved the location, as well as the native bush surrounding the property. However, there wasn’t enough storage for all their collections, they wanted a white crisp theme, and a warm family home.

The old bungvilla was relocated to the new site with the classic veranda facing the street. The house was doubled in size, and the renovation saw the main entry facing the garden area, which achieved a sunny aspect for the living and entry areas.

The renovation featured open plan living, with a highly detailed kitchen to make it part of the living area, with adjoining pantry and laundry house.

The upstairs attic space and sun lounge were created out of the existing roof void, which also houses a large storage area.

The new stairs are seen as sculptural white element in the space, a thing of visual beauty as well as functionality for access to the upstairs area.

Builder: Saviker construction

Kitchen designer: Callidus architects

Kitchen manufacturer: Joiniery king

Interior designer: Callidus architects / client

Landscape: Design/ Installer Callidus architects / client

Cladding: Type/brand weatherboard JSC timber

Roof: Type/brand Corrugated - steel and tube

Window/door joinery: Type/brand timber joinery king

Main flooring: Type/brand Matai resource - James henry flooring

Wall coverings: Type/brand gib plasterboard

Paint: Brand Resene

Heating: central gas radiator system

Photographer’s name: Paul knight

Share your comments about this Collection 0 Comments

You must be logged in to comment. Please Log in or Register.