Facebook

Tweet

Help

Colour me cool

Custom furniture, a bold colour scheme, and refined decor choices come together to create a relaxing and practical living environment

Interior architect – Diego Revollo Arquitetura

From the interiors architecture firm:

A practical, comfortable and relaxed home was the desire of the young couple for the interiors of their 180m² apartment in São Paulo, acquired still in the plan.

In order to meet the specific demands of the owners and stay closely in tune with their sensitivities, the project was developed throughout the construction process of the property – enabling maximum customisation of the unit with the construction company.

Seeking to prioritise the cosiness and comfort of the residents, Cumarú wooden floors were proposed and run through the entire social and intimate area of the apartment.


The double-height living room, the heart of the construction, was designed as a social space that articulates with the other areas of the residence.

The demolition of a wall, that separated the living room from the hallway of the dormitories, created a wider and more fluid space. This was then enhanced by a hollow metal bookcase, which ensured visual permeability, in addition to contributing to natural ventilation and lighting.

The bookcase was designed in the alignment of a cutout present in the double-height wall. This created an interesting framework for a sculptural piece of art with organic forms, which breaks the rigidity of the orthogonal lines.

The proposal to integrate the dining area with the kitchen started with the use of a folding door, which ensures versatility in the use of environments, allowing for its total opening – useful when the owners want to cook and entertain friends – or complete closing, in situations that require more privacy or formality.

Another desire of the couple was to have an outdoor seating area.

To accommodate this, the balcony remained without glass closure, enhancing the view over the city, while the use of suitable, all-weather materials, as well as a closed niche in glass to protect the TV from the weather.

The floor covering with a deck, also in Cumaru wood, helped to extend the cosy feeling that characterises the entire apartment to the outdoor area.

The intimate sector of the home, as desired by the owners, retains two of the four original suites, in order to accommodate possible future family growth.

The master bedroom was integrated into one of the pre-existing suites, providing a larger closet, generous circulation space and two independent bathrooms for the couple.

The use of linen in the covering of the headboard also reinforced the cosy and comfortable atmosphere of the space.

As one of the main defining elements of the project, the bold colour palette, present in the woodwork and furniture items, reflects the personalities of the owners and ensures a contemporary, elegant and relaxed language to the apartment.

This is reinforced by selected vintage and modern design pieces, which complete the décor with originality and translate into this apartment's interior design signature.

Credit list

Architect
Wood floor
Cumaru
Constructor
MJ Construção Civil
Decor elements
Refer to captions

Designed by: Diego Revollo Arquitetura

Story by: Trendsideas

Photography by: Renato Navarro

30 Jan, 2022

Home kitchen bathroom commercial design


Latest Post

14 Jul, 2024

14 Jul, 2024

14 Jul, 2024

We know the Specialists

Related Book

TRENDS MINI COVER interiors 2 -

Take your home to the next level with the latest ideas for interior design and decor. Furniture, paint, wallpaper and li...

Read More

Similar Stories