Sanctuary and luxury

Holiday home kitchen renovation converts long, dark and narrow room to a light, bright and well-connected space

Photography by: The Virtue
Creating a sense of luxury was paramount – architecture, cabinetry, countertop, cuisine classique, interior design, kitchen, real estate, room, gray
Creating a sense of luxury was paramount – this is a retreat from their farm for my hard working clients

Designed by Annika Rowson, Rowson Kitchens

From the designer:

The brief for this project was to create a functional kitchen for the owner’s seaside bach and to connect the kitchen to the dining and outdoor entertaining areas.

The original kitchen was long, dark and narrow, and was separated from the lounge and dining by an internal wall.

Also lacking was easy access to the kitchen – this was resolved by converting the original laundry, which was connected to the back of the garage into a scullery/laundry, and with internal access gained allows not only easy access to this space to drop off groceries etc on arrival, but also gives a spectacular view of the sea via a hidden pocket door into the kitchen space.

Arriving at this sanctuary and creating a sense of luxury was paramount – this is a retreat from their farm for my hard working clients.


I specified black gloss cabinetry to reflect the sea, and stone benching/splashbacks to create a fluid and luxe environment.

Miele appliances were selected, including the steam and pyro options. The window seat was also added in to make use of a nook overlooking the sea, creating a natural place to recline and enjoy the stunning view, while still being connected to the kitchen.

Timber elements were introduced to create a natural ambience, and cork tiles were selected to soften the space.

Black gloss cabinetry reflecst the sea, and stone cabinetry, countertop, floor, furniture, interior design, kitchen, table, gray, black
Black gloss cabinetry reflecst the sea, and stone benchtops /splashbacks create a fluid and luxe environment.

Miele appliances were selected, including the steam and pyro options. The window seat was also added in to make use of a nook overlooking the sea, creating a natural place to recline and enjoy the stunning view, while still being connected to the kitchen.

Timber elements were introduced to create a natural ambience, and cork tiles were selected to soften the space.

Dec 17, 2018

Credit list

Designer
Annika Rowson, Rowson Kitchens
Cabinetry hardware
Blum
Flooring
Cork tiles
Splashback
Caesarstone
Taps
Felton Axiss
Dishwasher
Fisher & Paykel 90cm Integrated DishDrawer
Cabinetry
Sage Arcygloss and Sage Laser Edge
Benchtops
Caesarstone
Lighting
Sokats Pendants
Kitchen sink
Blanco
Oven, cooktop, ventilation
Miele
Awards
Trends International Design Awards (TIDA) Kitchens – Highly Commended
We know the specialists