Louvre systems at NorthWest Shopping Centre were designed, manufactured and installed by LouvreTec

Box Louvre sections, plant-screening louvres, and a feature ceiling were all created by LouvreTec for the new NorthWest Shopping Centre in Westgate, Auckland

Box louvre sections on the facade of the building, commercial building, facade, luxury vehicle, mixed use, real estate, black, gray
Box louvre sections on the facade of the NorthWest Shopping Centre were created and installed by LouvreTec.

Dramatic ceiling treatments, louvre screens, and bold display boxes all contribute to the impact of the environment at NorthWest Shopping Centre. They were all created and installed by LouvreTec.

LouvreTec brings together a range of products with a team that can customise individual elements according to an architect or specifier's needs, says Louvretec's Mckenzie Collins.

"Initially, we were approached by the architects, The Buchan Group, to see if we could make their vision work and fit. We then responded with custom solutions," says Collins.

There were three specific areas of work for the company on the state-of-the-art shopping centre.


Plant-screening louvres at NorthWest Shopping Centre contribute to architecture, asphalt, building, commercial building, corporate headquarters, facade, headquarters, line, parking, parking lot, sky, gray
Plant-screening louvres at NorthWest Shopping Centre contribute to its clean aesthetic.

"LouvreTec designed, manufactured and installed 600mm-deep Box Louvre Sections to the outside of the building. Initially, we didn't have the specific sections available that the architect was looking for so we designed new products specifically for the job. These were created at variously 100mm, 200mm and 300mm thicknesses."

The company was also responsible for one of the stand-out features of the shopping centre's interior the ceiling over the food court.

"For this unique, highly visible element, we custom designed, manufactured and installed 200x50mm hanging box section fins," says Collins.

The last element delivered by LouvreTec had a big impact on the look of the complex on arrival.

A feature fin louvre ceiling by LouvreTec graces ceiling, daylighting, interior design, gray, black
A feature fin louvre ceiling by LouvreTec graces the food courts at NorthWest Shopping Centre.

"To give the facade an attractive, harmonious appeal, we created and installed 180mm Airfoil louvre screens to the plant rooms over the carpark."

For details, contact LouvreTec, 23c Douglas Alexander Parade, Auckland, phone: 09 415 4949, email: info@louvretec.co.nz, web: www.louvretec.co.nz

May 14, 2016
We know the specialists