Contemporary alpine home features panoramic valley views

Built on the fringe of a tiny alpine village in Switzerland, this house benefits from an amazing view of the surrounding valley

Story by: Trends Staff Photography by: Christophe Voisin

The living spaces are all located on the ground floor and the and the living room has a double height under the apparent framework. A car-port and the technical room are located outside of the main volume to maximize the usable space. The rooms and a mezzanine with a balcony on the living are located on the first floor.

Three terraces, all offering various qualities of space and sunshine allow to offer outside extensions to all the common spaces.


Compelled by a restraint time and costs limitation, the construction only lasted eight months. The local regulations imposing the use of wood and masonry with an equal share on the facades lead to the a reflection on the way to combine these two materials while avoiding the well-known models.

Jul 02, 2018
We know the specialists