Facebook

Tweet

Help

This atmospheric master suite had to deal with acute angles and a prominent wall of polished concrete. Dark, textured joinery helps unify and connect what could have been a series of disjointed spaces

The angles through the master ensuite created drama
The angles through the master ensuite created drama while using a dark strong feature tile in the chevron pattern on the angled wall accentuated the layout and had a strong and textural impact.

Designed by Kirsty Davis Kitchen Design

From the designer:

For this project, a steep site made for a challenging house layout which incorporated many angles. The master suite looks out over the city and has amazing views.

The angle of the house provided a challenge when designing the ensuite, walk in robe and master bedroom. The master suite is situated in its own separate wing off the main living / kitchen space.

Angles through the master ensuite created drama, while a dark strong feature tile in the chevron pattern on the angled wall accentuated the layout and had a strong and textural impact.


There are views right through from the master
There are views right through from the master ensuite to the ocean.

The space works really well and is quite roomy, with a high bathroom window adding natural light.

The walk-in robe is an open space which you walk past to either get to the bathroom or bedroom so it really needed to be both visually appealing and as practical as possible given the angles on both walls.

A use of the same dark textured joinery material and brushed brass handles in this area is in keeping with the ensuite’s custom vanity and also ties in with features in the kitchen, which is in close proximity to the master suite.

The walk in robe provided a vast amount of storage, with every inch of space being designed to provide hanging space and drawers.

The polished concrete wall is a result of
The polished concrete wall is a result of a formed concrete wall on the living area side.

A striking polished concrete wall is a result of a formed concrete wall on the living area side. This brings in the natural raw materials of the home and allows for more textural elements in the master bedroom.

The views are the hero of this space and the positioning of the bed to make the most of the outlooks was important.

Overall, the space now flows and look like one continuous area incorporating the three rooms.

Credit list

Cabinetry
Bestwood Black Timberland
Basin
Heirloom Stadium 470 countertop basin
Shower slide
Le Vivi Elba square, Le Vivi 300m square rain head
Floor tiles
Max Stone Steel Grey, from Reptiles
Awards
Trends International Design Awards (TIDA) Bathrooms – Highly Commended
Benchtop
Silestone 20mm Pearl Jasmine Suede, square arris edges
Handles
Archant Marcella, brushed brass
Tapware
Le Vivi Elba square
Toilet
Le Vivi Marbella
Wall tiles
Max Stone Steel Grey, from Reptiles; Blackwood, 150 x 600, in chevron pattern

Designed by: Kirsty Davis Kitchen Design

Story by: Trendsideas

Photography by: Snap Photography

14 Mar, 2021

We know the Specialists

Related Book

TRENDS MINI COVER bathrooms -

Here's all the inspiration, ideas and information you need to get started.

Similar Stories