Facebook

Tweet

Help

Super-size that happiness, sir?

A vibrant new flagship McDonalds restaurant in China – by Steve Leung Design Group – boasts LEED platinum certification, translating the space into a modern landmark that celebrates urban green living

Interior designer: Steve Leung Design Group (SLD)

From the designer:

Steve Leung Design Group (SLD) has partnered again with McDonald’s to introduce their third Cube flagship restaurant, this time in Shanghai. 

Located at McDonald’s China brand new headquarters, the signature design of the brand’s latest flagship restaurant soon captivated the eye of the public.

Situated on Shanghai’s West Bund, the new headquarters is also McDonald’s China Food Innovation Centre. 

Spanning the ground and first floors of the building, the 700m² flagship restaurant can accommodate over 200 customers, becoming the largest McDonald’s restaurant in Shanghai and the first to employ the Cube scheme in Eastern China.


 With a strong commitment to environmental responsibility, the flagship is also set to become the pioneering McDonald’s restaurant in Mainland China to ever receive LEED platinum certification, translating the space into a modern landmark that celebrates urban green living.

SLD has adapted the Cube design developed in 2020 featuring a series of playful nods to the iconic Happy Meal™ and ingeniously weaved the three key design elements: Cube, Warm Colours, and Hidden Smile, into this two-storey Shanghai flagship restaurant. 

The interior design vividly transforms the sweetest childhood memories experienced at McDonald’s into a physical space endowed with carefree and heart-warming touches.   

In this project, considering the exclusive partnership between the McCafé brand and CITIC Books – one of the key book retail players in China – SLD skilfully introduced the bookstore and mini theatre concepts on the ground floor. 

Reading pleasure, theatrical performance, and savouring of artisanal coffee are combined together for the first time at McDonald’s – hence,  a multi-faceted and creative scene is provided for families to bond through a new experiential lifestyle. 

The McCafé and the main dining area on two floors generously feature vibrant and fun food theme graphic walls, with cubic art installations referencing McDonald’s signature menu. 

The brand’s iconic food items are highlighted in specific partitions to showcase premium coffee beans and also serve as desk lights or wireless chargers to elevate the overall dining experience. 

Portraying the most memorable childhood moments made at McDonald’s, the interior setting presents a cheerful, sociable space for visitors of all ages to dine and connect.

Credit list

Project
McDonald's Cube Flagship Restaurant, Shanghai
SLD design team
Design director – Heidi Chan; design team – Karim Lui, Annie Wong, Luna Chen
Interior designer
Custom furniture finishes
Wilsonart – plastic laminates; Corian – solid surface countertops

Designed by: Steve Leung Design Group (SLD)

Story by: Trendsideas

Photography by: Sun Jun

20 Mar, 2022

Home kitchen bathroom commercial design


We know the Specialists

Similar Stories