Ocean views and a place to enjoy them

This expansive contemporary home includes a traditional wrap-around veranda and gorgeous views

Story by: Trends
Architect: B.E Architecture architecture, building, cloud, corporate headquarters, estate, grass, home, house, property, real estate, sky, teal, brown
Architect: B.E Architecture

Architect: B.E Architecture

From the architect: Set on 100 acres in coastal Victoria, this site was bare of vegetation except for a 100-year-old row of Cypress trees. The design was based around a series of sunken walled courtyards to create immediately useable outdoor areas in the windswept environment.


Architect: B.E Architecture architecture, ceiling, floor, house, interior design, living room, lobby, real estate, gray, black
Architect: B.E Architecture

Visitors are lead into a large landscaped amphitheatre with a porte-cochere leading to stone stairs up to the entry situated within the first walled courtyard. The building is positioned with its back to the driveway so its complexities are revealed gradually as one is lead through the structure.

The main sleeping area with library is separated from the main structure via man made waterscape between the buildings accessed by a suspended glazed walkway. Visitor bedrooms and artist’s studio in another area look onto their own courtyard, each zone having distinct rural sight lines from each other.

Architect: B.E Architecture architecture, floor, flooring, home, house, interior design, living room, wall, window, wood, gray, black
Architect: B.E Architecture

The extensive steel and timber exo-skeleton were designed in response to the traditional wrap-around veranda of the local farmhouses. The massive steel and timber portal frames capture and frame the rural pastoral views from within the building.

Jul 21, 2017
We know the specialists