Industrial aesthetic

Even though it's surrounded by luxury brand shops, opulent apartments and lavish houses, the 925 Building still manages to stand out
Story by: Trends
The 925 Building apartment, architecture, brutalist architecture, building, commercial building, condominium, corporate headquarters, daytime, facade, headquarters, landmark, metropolis, metropolitan area, mixed use, residential area, sky, skyscraper, tower block, window, black, blue
The 925 Building

Architect: JHW IROJE architects&plannersAbout the project

Location: The building is located in the backstreet of the cheongdam intersection, where luxury brand shops, and opulent apartments and houses boast their unique form. It is surrounded by the Hyundai and Gusan Apartment complex and other commercial facilities that are more than ten stories high.

advertisement

The 925 Building apartment, condominium, daylighting, floor, flooring, handrail, interior design, property, real estate, gray
The 925 Building

Structure and interior: Abiding by the condition that the mass had to decrease as it reached its higher levels, the structure was planned by placing four of the long span PT beams in the same location on all floors. The remaining structure is organised with a cantilever structure, which led to the expansion of the interior space without any independent columns.

Regulations: The site has a precondition by which the Hyundai and Gusan Apartment complex had to be adjacent due to the difference in level of 3.5m from the 6m front road to the back.

The 925 Building apartment, architecture, building, daylighting, daytime, facade, glass, house, metropolis, residential area, structure, urban area, window, black
The 925 Building

The main issue was securing privacy between the office and residential space. Due to the setback regulations, the mass had to have an inclined plane or a volume that does not bend more than two levels. In order to have an efficient ground floor, an exterior terrace was created for five of the floors, excluding the ground floor, and covers the entire volume with a skin (transparent material) to create a double level form exterior volume.

The open ratio for the double skin was increased for the exposed part to meet the setback regulation, and was able to achieve some freedom in composing the form within the regulation. The terraces connected to the interior space were placed to view the varied scenery of the Yeoungdongdaegyo Bridge, the Jamsil Olympic Stadium, and the Hangang River, according to the character of each floor.

Jan 22, 2018

advertisement

advertisement

advertisement

advertisement

Similar stories

Finalists Announced for 2018 NZ Wood-Resene Timber Design Awards

NZ Wood announces the eagerly awaited Stage Two Finalists for the 2018 NZ Wood-Resene Timber Design Awards Read more

The commercial real estate revolution – how co-working is disrupting the market

Increased demand for co-working spaces and ‘space as a service’ is disrupting the traditional commercial office market and real estate investment sector Read more

Research facility in the forest

Looking like a set from a science fiction film, this research facility features a series of composed arcs and laminated glass reflecting tiles Read more

Latest books

Home Trends 3403

The design of our homes – new or renovated – should be an individualistic response to our lifestyle, family set-up and budget. But there are also common requirements we should all aim for – a balance of public and private space... Read more

Home Trends 3402

Placing the kitchen at the heart of a home is not just about creating a convenient zone for easy food preparation and eating meals.Just as important is the way it's seen as an attractive place where family can spend time togeth... Read more

Home Trends 3401

If you're designing a bathroom for a new home or renovating your existing one, you'll quickly discover how involved the process can be.It's not only the challenge of how to fit the different functional zones into the often limi... Read more