Family space

The aim of this renovation was to modernise and expand the space to allow for a growing family

Story by: Trends Photography by: Adam Rouse
A timber boundary fence contrasts with the home apartment, architecture, backyard, balcony, deck, estate, facade, grass, home, house, neighbourhood, outdoor structure, property, real estate, residential area, siding, wood, yard
A timber boundary fence contrasts with the home

Architect: designpad architecture

From the architect: The original home was a modest one storey over garage, two bedroom, one bath home in the Noe Valley neighbourhood of San Francisco. Similar to other homes in San Francisco, when built, a handful of other very similar homes were constructed adjacent to it, each slightly different than the next.

Our clients are a young family who at the start of the project had one toddler and towards the end another. Their dream for the home was to modernise and expand the space to allow for a growing family.

Connecting to the rear yard and expanding vertically to capture the downtown views were vital as were an open floor that was flooded with light.At the ground floor the rear was dug out and expanded to allow for a living space and home office.

At the main floor the space was gutted and expanded out with a new rear yard roof deck and an open floor plan. And at the new third story, a master suite and roof deck with city views was designed along with two bedrooms and a new bath.


Aug 22, 2017
We know the specialists