Apartment complex gets creative with sustainability

When designing this new apartment complex, MJA Studio managed a 50% reduction in life cycle carbon, allowing them discretion when it came to the design
Story by: David Renwick
Black door frames and windows draw the eye architecture, daylighting, door, home, house, interior design, property, real estate, window, white
Black door frames and windows draw the eye

Architect: MJA StudioAbout the project (text supplied): MJA received development approval for this 48 apartment complex along William St in Mt. Lawley in March 2015. The corner site has excellent solar access to the North combined with city views to the South and is strategically placed halfway between both the Beaufort and Angove High Streets.

The built form is composed of three concepts, stepping white frames, a shadowbox, and dado necklace; which all directly reference contrasting contextual conditions.


A partially covered terrace provides views of the interior design, outdoor structure, property, real estate, roof, white
A partially covered terrace provides views of the city

Our proposal received ‘Design Excellence’ from the local authorities Design Advisory Committee which combined with the 50% reduction in life cycle carbon has meant we have met the criteria for significant discretion on height and plot ratio.

The proposal simply seeks to provide a density which will maintain its relevance in the future.

Dec 08, 2017
We know the specialists