Please be seated

Undulating ribbon of wood walks the line sculpture, craft and functional design solution at the London Design Festival

Internationally renowned British designer Paul Cocksedge has transformed East London's Broadgate with the Landmark Project, Please Be Seated, one of the Landmark Projects in this month's London Design Festival.

Commissioned by Broadgate, the project is the most ambitious of British Land’s Landmark installations to date.


The large-scale structure responds to the changing rhythm of the community: its design features curves for people to sit on and walk under, further enhancing London's largest pedestrianised neighbourhood.

Made from scaffolding planks, Paul Cocksedge collaborated with Arup and Essex-based high-end interiors company, White & White, to re-imagine and re-use the building wood.

“Every single aspect of the installation is tailored to its environment as well as the function it serves," says Cocksedge.

"The curves raise up to create backrests and places to sit, as well as space for people to walk under, or pause and find some shade. It walks the line between a craft object and a design solution. It occupies the square without blocking it,”

Sep 18, 2019
We know the specialists