Colourful renovated kitchen with metallic curved island front and red pendants.

A crescent-shaped bar with a sparkling plinth is a feature of this extensively remodelled kitchen by Nicola Cumming Design
A fully customised Alucobond cladding system by Kaneba apartment, architecture, building, city, commercial building, condominium, corporate headquarters, daytime, facade, headquarters, house, metropolis, metropolitan area, mixed use, neighbourhood, real estate, reflection, residential area, sky, tower block, urban area
A fully customised Alucobond cladding system by Kaneba gives the New Lynn Merchant Quarter apartment building an individual appeal. The colourful facade design also downplays the structures scale.

Before and after images can show the dramatic changes to a kitchen, but it's the greatly improved lifestyle that really makes a project a success.

This new kitchen, which was designed by Nicola Cumming Design, replaces a tired '80s kitchen. Removing a hallway and adding new doors and windows to the outdoors has created a much larger, free-flowing space that maximises the link to an alfresco living area and pool terrace.

Nicola Cumming also elevated the role of the kitchen, making this much larger, so that the whole space works as a casual entertaining area for friends and family.


A close-up view of the colourful Alucobond cladding apartment, architecture, building, commercial building, condominium, daytime, elevation, facade, house, line, mixed use, residential area, symmetry, window, yellow, gray
A close-up view of the colourful Alucobond cladding on the Merchant Quarter apartment building in Auckland. Six shades of grey were rolled into one panel to achieve the exact look required.

An island with a crescent-shaped bar creates a dramatic centrepiece. This features a textural metal plinth in bronze, silver and antique gold, and a sparkling Avonite benchtop in Copper Canyon.

"We photographed the plinth and used the design as the basis for the colourbacked glass splashback," says Cumming. "In contrast, the cabinets have a neutral lacquer, with Corian Organics benchtops."

Functionality is not overlooked, with a separate scullery for food preparation and storage. The kitchen also has separate refrigerators to meet family requirements.

Before image of a renovated kitchen project by countertop, floor, flooring, home, house, interior design, kitchen, property, real estate, room, window, gray
Before image of a renovated kitchen project by Nicola Cumming.

For details, contact Nicola Cumming Design, phone 021 805 981. Or visit the website: www.kitchendesigner.net.nz

Aug 20, 2014
We know the specialists