Want to know more?

Contact us

This holiday home that can be found on the beautiful Waiheke Island, was designed by Box Living

advertisment

A holiday home that takes advantage of the drama of the cliff-hugging position, while safeguarding a specimen Pohutukawa tree.

This home was highly commended in the 2015 TIDA New Home Awards.

For the main home to wrap itself around the pohutukawa which becomes a sculptural focal point.

The client wanted to design a primary dwelling and a sleep-out for guests as well as a sloping roofline to ensure a feeling of spaciousness within the compact footprint.

Part of the brief was to find a way to link the house to the sleep-out by a timber boardwalk; the client wanted the home to recede into its surroundings.

There was a desire to have a nostalgic and rustic charm, but within a contemporary design with some built-in furniture so the weekend escape needed minimal furnishing.

The client also specified living zones that are separated by a built-in divider.

The overall result was a home with a dual nature: it can feel cosy and cocoon-like in winter yet expansive glazing makes it outward looking in summer.

Builder: Box Living

Kitchen designer: Sam Elliot

Interior designer: Sam Elliot

Photographer’s name: Emma-Jane Hetherington

Share your comments about this Collection 0 Comments

You must be logged in to comment. Please Log in or Register.